Prăjitură cu mac și nucă de cocos

Prajitura cu mac si nuca de cocos_MG_8877

Ingrediente
8 ouă
300 g zahăr
100 g semințe de mac
100 g nucă de cocos
8 linguri făină
200 ml lapte
200 g margarină
câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare. Adaugi treptat 200 g zahăr și bați în continuare. În bezeaua obținută, încorporezi 5 linguri făină cernută, apoi macul și nuca de cocos, amestecând cu mișcări ușoare, verticale.
2. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm. Torni compoziția și o coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 35-40 de minute.
3. Pentru cremă, fierbi la bain-marie gălbenușurile dizolvate în lapte, cu făina și zahărul rămase. Amesteci mereu pentru ca crema să nu se lipească de vas, iar după ce s-a îngroșat, stingi focul. În margarina frecată spumă, încorporezi lingură cu lingură crema fiartă.
4. Întinzi crema peste blatul răcit în tavă și dai prăjitura la frigider pentru cel puțin 1 oră. O tai în bucăți și o servești la masă rece.

Elena Dumitru, Poiana Mare, jud. Dolj
35 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *