Prăjitură cu mere

Prajitura cu mere_MG_8019a

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente 

Pentru aluat
150 g făină
1 linguriță zahăr
1 lingură apă rece
80 g unt
sare

1 lingură ulei pentru tavă

 

Pentru umplutură
½ kg mere
1 plic zahăr vanilinat
scorțișoară
200 g iaurt
2 ou
1 lingură amidon
100 g zahăr
1 fiolă esență de vanilie
 
Preparare
1. În făina cernută, încorporezi untul moale, zahărul, sarea și apa. Frămânți aluatul și îl lași să se odihnească la rece, timp de 2 ore. 
2. Decojești merele și le tai în felii, apoi le călești puțin, presărându-le cu zahărul vanilinat și scorțișoară. Mixezi iaurtul cu ouăle, amidonul, zahărul și esența.  
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie cu diametrul de 32 cm. Ungi cu ulei și tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 26 cm. Întinzi foaia ridicând-o puțin și pe pereți. Așezi uniform merele 
și introduci prăjitura în cuptorul cald, la foc mijlociu. 
4. După 20 de minute, scoți tava, torni crema cu iaurt și introduci din nou prăjitura la cuptor, până când se rumenește ușor. 
 
Rodica-Doina Crăciun, Galați
 
16 porții

2 h 45 min

1 porție conține:
138,00 kcal
2,50 g proteine
4,60 g lipide

20,00 g glucide

Rețetă permisă în colită și ulcer. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *