Prăjitură cu mere, biscuiți și blat pufos

Prajitura cu mere_MG_9652

Ingrediente
30 biscuiți simpli
1 kg mere
10 linguri zahăr
scorțișoară măcinată
4 ouă
4 linguri făină
½ plic praf de copt
50 g margarină pentru tavă
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Preparare
1. Speli merele și le dai pe răzătoarea mare. Le călești puțin împreună cu 6 linguri de zahăr, iar când scad, iei vasul de pe foc și le amesteci cu scorțișoara.
2. Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul, până se dizolvă. Încorporezi treptat gălbenușurile, paful de copt și făina cernută.
3. Ungi cu margarină o tavă de 20x 30 cm, așezi biscuiții unul lângă altul, întinzi uniform pasta de mere și torni aluatul. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru ½ oră.
4. După ce blatul s-a rumenit ușor, scoți tava, lași să se răcorească puțin și răstorni pe un platou. Tai prăjitura după conturul biscuiților și o presari cu zahăr pudră.

Sofia Hrelea, Topleț, jud. Caraș-Severin

30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *