Prăjitură cu mere și frișcă vegetală

Ingrediente
  • 1 kg mere
  • 1 cană zahăr
  • ½ cană ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 cană miez de nucă sau alune mărnțite
  • 1 linguriță amoniac
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 100 g stafide
  • 2 ½ căni făină
  • 1 fiolă esență de rom
  • 250 ml frișcă vegetală
 
Preparare
1. Decojești merele și le dai pe răzătoarea mare. Pentru a doza ingredientele, folosești o cană cu volumul de 200 ml. Amesteci merele cu zahărul, uleiul, cacaua, nucile sau alunele, amoniacul stins în oțet și făina. Încorporezi stafidele și omogenizezi. 
2. Torni compoziția într-o tavă înaltă, de 20×30 cm, în prealabil unsă și tapetată. O coci 30 de minute, în cutorul preîncălzit.
3. Bați frișca. După ce s-a răcit, o tai în două foi orizontale, pe care le stropești cu esența de rom diluată cu apă călduță. Ungi una dntre foi cu ½ din frișcă, acoperi cu cea de-a doua și decorezi cu frișca rămasă. 
Inainte de a servi prăjitura, o dai la rece pentru 2-3 ore.
 
Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău
 
25 bucăți
1 h 15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *