Prăjitură cu mere și sirop de ciocolată

Ingrediente
6 ouă
300 g zahăr
300 g făină
½ plic praf de copt
½ fiolă esență de vanilie
5-6 mere
câte 2 linguri unt și făină pentru tavă

Pentru sirop
3-4 linguri zahăr
1 pahar apă
2-3 linguri cacao
25 g unt
1 fiolă esență de rom

Preparare
1. Speli merele, le cureți de coajă și de cotoare și le tai în felii pe care le treci prin făină.
2. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu 150 g zahăr. Bați spumă albușurile cu zahărul rămas. În bezeaua obținută adaugi treptat gălbenușurile cu zahărul, esența și făina rămasă, cernută împreună cu praful de copt și amesteci de jos în sus.
3. Torni compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunile 30×40 cm unsă cu unt și tapetată cu făină, iar deasupra așezi merele. Coci în cuptorul preîncălzit aproximativ 25-30 de minute, până când prăjitura s-a rumenit deasupra. Scoți tava, lași să se răcească și o tai în bucăți.
4. Pentru a obține siropul de ciocolată, fierbi în câteva clocote zahărul cu apa și cacaua. Adaugi esența și untul după ce ai stins focul. Torni siropul fierbinte peste prăjitura caldă și o lași să se însiropeze timp de câteva ore.

Iordana Vasile, Buzău

24 bucăți
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *