Prăjitură cu mere

Ingrediente
  • 1,5 kg mere zemoase
  • 225 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 400 g biscuiți
  • 100 g unt sau margarină pentru uns tava
  • 5 ouă
  • 100 g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Preparare
1. Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare. Le pui într-un castron și le amesteci cu 5 linguri zahăr, zahărul vanilinat și scorțișoara.
2. Pui biscuiții într-o pungă de plastic și îi mărunțești trecând peste ei cu o sticlă sau îi macini în mașina de tocat. 
3. Ungi cu margarină, în strat gros, o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm. Presari biscuiții, iar deasupra pui merele, în strat uniform. 
4. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă tare albușurile cu zeama de lămâie, apoi adaugi zahărul rămas și bați în continuare. Încorporezi treptat gălbenușurile și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând ușor, de jos în sus. 
5. Întinzi deasupra merelor compoziția pentru blat. Dai prăjitura la cuptor pentru 30 de minute, la foc mijlociu. După ce s-a răcit, o răstorni pe planșetă și o tai în bucăți. 
 
Maria Tanasă, Tg. Neamț
 
20 bucăți
1 h

Sfatul nostru: Spală merele înainte de a le curăța și prepară-ți din coji un ceai foarte plăcut la gust, care este în același timp un excelent diuretic. 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *