Prăjitură cu miere și curmale

Prajitura cu miere si cumale_IMG_8835

Ingrediente
300 g curmale
300 g făină
200 g miez de nucă
6 ouă
200 g unt
6 linguri miere
½ plic drojdie uscată
1 praf de sare
3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1. Scoți sâmburii curmalelor și le tai în cubulețe, folosind un cuțit trecut mereu prin făină. Ambalezi miezul de nucă într-o pungă de plastic și îl mărunțești prin presări repetate, cu o sticlă.
2. Mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu sarea și mierea, până obții o spumă. Adaugi gălbenușurile, drojdia, nucile, curmalele și făina cernută. Bați albușurile spumă și le încorporezi amestecând ușor, de jos în sus.
3. Ungi și tapetezi o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm. Coci prăjitura la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, pentru 35 de minute.
4. După ce s-a răcit, tai prăjitura în triunghiuri sau romburi, cărora le treci marginile prin zahăr pudră.

Daniela Aldea, Grădiștea, jud. Prahova

30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *