Prăjitură cu morcovi și brânză

Ingrediente
Pentru blat
  • 275 g nuci măcinate fin
  • 400 g morcovi
  • 1 lingură unt
  • 120 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 50 g făină
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei pentru tavă
Pentru cremă 
  • 250 g brânză dulce 
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g unt
 
Preparare
1.Cureți morcovii și îi dai pe răzătoarea mică. Îi călești în unt până când scade toată zeama. Speli lămâia sub jet de apă și îi razi fin coaja. 
2.Mixezi gălbenușurile cu sarea și zahărul până când se dizolvă. Adaugi făina cernută împreună cu praful de copt, apoi coaja de lămâie, morcovii răciți și 175 g nuci măcinate. Încorporezi albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor, de jos în sus. 
3.Torni compoziția într-o tavă de 20×30 cm, în prealabil unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 35 minute la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit. 
4.Pentru cremă, amesteci brânza cu 125 g zahăr pudră, untul moale, zeama de lămâie și nucile rămase. 
5.Tai blatul răcit în două foi orizontale și le umpli cu crema de brânză. O porționezi după ce ai păstrat-o la frigider timp de 2 ore.  
 
Fănica Doina Țană, Brăila
20 bucăți 
3 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *