Prăjitură cu nes

Foto: Mihai Nicolae -Burda România
Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente
Pentru blat
8 ouă
câte 8 linguri zahăr și făină
½ plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingură margarină pentru tavă

Pentru cremă
5 gălbenuşuri
300 g zahăr pudră
250 g unt sau margarină
1 lingură nes
câte 50 ml coniac și apă

Pentru decor
5 albuşuri
300 g zahăr
2-3 linguri zeamă de lămâie
1 lingură nes

Preparare
1. Baţi albuşurile spumă cu sarea și zahărul. Încorporezi treptat gălbenuşurile, praful de copt și făina. Torni compoziția într-o tavă de 30×35 cm unsă cu margarină și coci blatul ½ oră, la foc mediu.
2. Mixezi energic, la bain-marie, gălbenușurile cu zahărul, untul și nesul, până se omogenizează crema.
3. Înțepi blatul rece din loc în loc, cu scobitoarea şi îl însiropezi cu coniacul diluat cu apa.
4. Bați albușurile spumă cu ½ din zahăr și zeama de lămâie. Caramelizezi restul de zahăr și îl încorporezi treptat în bezea. Întinzi bezeaua pe prăjitură și o pudrezi cu nes. O tai după ce ai păstrat-o la rece 2 ore.

Elena Bâc, Arad

30 bucăți
3 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *