Prăjitură cu nucă, bezea și ciocolată

Prajitura cu nuca,bezea si ciocolata_MG_3993_Ingrediente

  • 10 ouă
    300 g zahăr
    125 ml ulei
    1 plic praf de copt
    1 linguriță oțet
    100 ml lapte
    200 g făină
    300 g miez de nucă
    1 borcan (400 g) gem de prune
    50 g ciocolată neagră și 2 linguri cacao pentru decor
    câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă

Preparare
1. Prăjești puțin miezul de nucă în cuptor, iar după ce s-a răcit, îl zdrobești.
2. Mixezi gălbenușurile cu 100 g zahăr, până când obții o cremă omogenă. Adaugi praful de copt stins cu oțetul și făina alternând cu laptele și uleiul.
3. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de 30×40 cm. Torni uniform aluatul, iar deasupra presari nucile. Introduci tava în cuptor, la foc mediu (180 grade Celsius).
4. Între timp, bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul rămas. După 25 de minute, scoți tava, întinzi repede gemul și bezeaua și coci din nou prăjitura, pentru 20 de minute, la foc mic (165 grade Celsius).
5. Peste prăjitură, presari cacao și razi ciocolată.

Daniela Aldea, Grădiștea, jud. Prahova

30 bucăți
1 h 15 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *