Prăjitură cu nucă de cocos

Prajitura cu nuca de cocos_MG_9666_1

Ingrediente
10 ouă
10 linguri zahăr
100 g nucă de cocos
10 linguri rase făină
1 plic praf de copt
200 g unt
250 ml lapte
1 lingură amidon
½ fiolă esență de vanilie

Preparare
1. Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi 5 linguri zahăr și bați în continuare până se întărește bezeaua. Încorporezi treptat 70 g nucă de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt.
2. Tapetezi o tavă de 25×40 cm cu hârtie de copt unsă. Torni compoziția și coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de ½ oră.
3. Pentru cremă, fierbi la bain-marie laptele împreună cu gălbenușurile, restul de zahăr și amidonul, amestecând până când crema devine consistentă ca o smântână. Freci spumă untul, scurgi apa care iese din el și încorporezi trepat crema răcită.
4. Întinzi crema peste blatul rece și presari nuca de cocos rămasă. O tai în bucăți după ce ai păstrat-o la frigider 2-3 ore.

Stela-Monica Petreanu, Pitești, jud. Argeș

24 h
4 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *