Prăjitură cu nucă și portocale

69

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
Pentru blat

  • 200 g zahăr
  • 500 g făină
  • 200 g miez de nucă tocat
  • 6 linguri ulei
  • 400 ml apă minerală
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 linguriță  esență de portocale

Pentru cremă

  • 600 ml frișcă vegetală
  • 2 plicuri gelatină
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță  esență de portocale
  • 1 portocală

Pentru sirop

  • 200 g zahăr
  • 200 ml apă
  • zeama de la 1/2 portocală

Preparare
1. Pentru blat, amesteci bine toate ingredientele și torni compoziția într-o tavă de circa 25/40 cm, unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Coci blatul la foc mijlociu, în cuptorul prei^ncălzit, timp
de 35 de minute.
2. Înmoi gelatina în 150 ml apă călduță. În frișca bătută
spumă cu zahărul, încorporezi esența și puțină coajă de portocală rasă.
3. Fierbi apa cu zahărul, iar când siropul s-a răcorit, îl amesteci cu zeama de portocală.
4. Tai blatul rece în două foi orizontale, pe care le însiropezi și pui între ele crema și cubulețe de portocale.
5. Dai prăjitura la frigider pentru 1 oră, apoi o tai în
pătrate și o decorezi cu frișcă, jeleuri sau fructe
confiate.

Ana Pătrașcu, București

30 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *