Prăjitură cu nucă

Prajitura cu nuci Baicoi_MG_1929_Ingrediente

  • 5 ouă
  • 15 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte sau apă minerală
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esență de rom
  • 25 linguri nucă măcinată
  • făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă
  • 2 linguri zahăr pudră vanilinat

Preparare
1. Separi gălbenușurile de albușuri. Freci gălbenușurile cu
5 linguri zahăr până se dizolvă. Adaugi treptat uleiul, laptele, 1/2 din esența de rom, praful de copt și făina.
2. Ungi o tavă cu unt și o tapetezi cu făină. Pe planșeta presărată cu făină întinzi aluatul în strat de 5 mm. Îmbraci baza și pereții tăvii cu aluat.
3. Bați spumă albușurile cu zahărul rămas. Adaugi restul de esență și nuca și amesteci ușor, de jos în sus. Torni bezeaua cu nucă în tavă și nivelezi. Tai marginile de aluat ca să îl aduci la același nivel cu bezeaua. Aduni surplusul de aluat în formă de sferă și îl razi peste bezea.
4. Coci prăjitura la foc mijlociu, timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit. O pudrezi cu zahăr și o tai în bucăți după ce s-a răcit.

Elena Pîrvu, Băicoi, jud. Prahova

24 bucăți
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *