Prăjitură cu nuci și bezea de cacao

Ingrediente
Fursecuri cu glazura_MG_0161

Pentru blat
• 250 g făină
• 250 g unt
• 250 g zahăr
• 6 gălbenușuri
• 1 plic zahăr vanilinat
• coajă rasă de la 1 lămâie
• ½ plic praf de copt
Pentru glazură
• 6 albușuri
• 250 g zahăr
• 2 linguri cacao
• 100 g nucă măcinată
• 1 plic zahăr vanilinat
• 1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Freci untul cu zahărul și zahărul vanilinat, apoi adaugi treptat gălbenușu
rile, coaja rasă de lămâie și făina cernută împreună cu praful de copt.
2. Omogenizezi compoziția și o torni într-o tavă de aprox. 25×35 cm, unsă cu unt. Coci prăjitura 20 de minute, la foc mijlociu.
3. În acest timp, bați albușurile spumă tare. Adaugi zahărul și bați în continuare până se întărește bezeaua. Încorporezi cacaua cernută, nuca măcinată și zahărul vanilinat, amestecând ușor, de jos în sus.
4. Scoți tava din cuptor, întinzi uniform bezeaua cu nuci și cacao și introduci din nou prăjitura în cuptor, pentru alte 20 de minute, la foc mic.

Cornelia Munteanu, Tulcea

25 bucăți
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *