Prăjitură cu orez

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 300 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 750 ml lapte
  • 200 g orez
  • 125 g zahăr
  • 1 plic praf pentru budincă de vanilie
  • 500 g frișcă lichidă sau smântână pentru frișcă
  • cacao sau fructe pentru decor

Preparare
1. Din făina cernută, 200 g unt moale, la temperatura camerei, zahărul pudră și 1 ou bătut împreună cu zahărul vanilinat, faci un aluat pe care îl frămânți numai puțin, pentru omogenizare, apoi îl învelești în folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 1 oră.
2. Între timp, fierbi orezul cu laptele, până când scade. În orezul răcorit, încorporezi treptat 4 ouă bătute cu zahărul, praful de budincă, frișca lichidă și untul rămas.
3. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm. Întinzi aluatul pe planșetă, într-un dreptunghi puțin mai mare decât tava, astfel încât, când îl așezi în tavă, să se ridice și pe pereții tăvii.
Întinzi uniform pasta cu orez și coci prăjitura la foc mediu, pentru ¾ oră. După ce prăjitura s-a răcit, o decorezi cu praf de cacao cernut peste un șablon de hârtie, ca să fie mai aspectuos.

Marioara Popescu, București

24 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *