Prăjitură cu pere și nuci

Ingrediente

  • 150 g nuci
  • 275 g margarină
  • 250 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1 lămâie
  • 4 ouă
  • 75 g amidon
  • 250 g făină
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 kg pere
  • 50 g ciocolată menaj
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1. Tai nucile mare cu un cuțit. Freci spumă 250 g margarină cu 200 g de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, sarea și coaja rasă de lămâie.
Adaugi treptat ouăle, apoi amidonul cernut. Încorporezi câte puțină făină cernută împreună cu praful de copt, iar la sfârșit pui 100 g nuci tăiate și omogenizezi. Speli perele, le tai în jumătate și le îndepărtezi caseta cu semințe.
2. Ungi cu unt și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×40 cm. Torni compoziția în tavă, iar deasupra așezi felii de pere și presari nucile, zahărul și zahărul vanilat rămase. Razi margarina rămasă sau o tai în felii subțiri, pe care le repartizezi peste pere.
3. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la foc mic spre mijloc, timp de 30-35 de minute. O scoți din cuptor, iar după ce s-a răcit, o decorezi cu ciocolata topită la bain-marie.

Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia

20 bucăți
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *