Prăjitură cu pere

Prajitura cu pere_MG_0602

Ingrediente
• 4 ouă
• 150 ml ulei
• 175 g zahăr (de preferință brun)
• 1 plic zahăr vanilinat
• 1 praf de sare
• 3 lingurițe rase praf de copt
• 1 vârf de cuțit nucșoară
• 1 linguriță scorțișoară
• câte 50 g cacao și nuci măcinate
• 400 g făină
• 3-4 linguri lapte
• 1 ¼ kg pere
• hârtie de copt
• 1 lingură ulei

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu sarea, uleiul, zahărul și zahărul vanilinat, până obții o cremă omogenă.
Încorporezi treptat nucile măcinate și 350 g făină cernută împreună cu praful de copt, nucșoara, cacaua și scorțișoara, alternând cu laptele fiert, în prealabil.
2. Ungi o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm cu ulei, o tapetezi cu hârtie de copt și torni uniform compoziția.
3. Speli și decojești perele, le tai în jumătate și le îndepărtezi caseta semințelor. Treci prin făină partea cu scobitură a perelor și le repartizezi pe suprafața compoziției întinse în tavă.
4. Coci prăjitura timp de 45 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.

Ana-Maria Farcaș, Alba Iulia, jud. Alba

20 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *