Prăjitură cu piersici

Prajitura cu piersici si mascarpone_MG_0576

Ingrediente
100 g făină
100 g miez de nucă
400 g piersici fără sâmburi
200 g zahăr
150 g margarină
675 g mascarpone sau cremă de brânză
2 ouă
175 ml ulei
125 ml zeamă de portocale
175 ml coniac
8 linguri cacao
2 lingurițe esență de migdale
50 g zahăr pudră
câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Preparare
1. Freci margarina înmuiată la temperatura camerei, cu o lingură zahăr, apoi încorporezi nucile măcinate și făina. Vei obține un aluat tare.
2. Păstrezi 100 g piersici pentru decor, iar restul le tai în jumătăți. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă rotundă, cu diametrul de 23 cm. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie cu care tapetezi baza formei. Peste foaie așezi, una lângă alta, jumătăți de piersici, cu partea bombată în sus.
3. Mixezi brânza cu uleiul, ouăle, zeama de portocale, coniacul, 6 linguri cacao, esența de migdale și restul de zahăr, până când obții o compoziție omogenă, cremoasă.
4. Torni compoziția peste piersici și dai tava la cuptor, la foc mijlociu, timp de aproximativ 45 de minute. Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă prăjitura s-a copt la mijloc.
5. Scoți tava din cuptor, lași prăjitura să se răcească, apoi o dai la frigider pentru cel puțin 3 ore. Înainte de servire, o pudrezi cu zahărul pudră și cacaua rămasă și decorezi cu felii subțiri de persici.

Elena Vlad, Vidra, jud. Ilfov
16 bucăți
4 h 15 minLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *