Prăjitură cu prune și bezea

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 250 g margarină
  • 400 g zahăr
  • 10 linguri făină
  • 1 kg prune
  • 1 linguriță praf de copt sau bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 linguri griș
  • câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Preparare
1. Speli prunele, le lași la scurs și le tai în jumătate, îndepărtându-le sâmburii.
2. Lași margarina la topit la temperatura camerei. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci spumă margarina topită cu 100 g zahăr, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, praful de copt stins cu zeama de lămâie și făina cernută.
3. Torni aluatul într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×40 cm, unsă cu margarină și presărată cu făină. Presari deasupra grișul și așezi prunele cu tăietura în sus.
Dai prăjitura la cuptor pentru 30 de minute, la foc mijlociu.
4. Între timp, bați spumă albușurile, adaugi treptat zahărul și bați până se întărește bezeaua, iar zahărul se dizolvă.
5. Scoți prăjitura din cuptor, întinzi repede bezeaua și o netezești cu lama cuțitului. Introduci din nou tava în cuptor și mai coci prăjitura la foc mic timp de 10 minute, la foc mic.
Când s-a răcit, o tai în dreptunghiuri folosind un cuțit umed.

Petrea Melexina, Suceava
20 bucăți
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *