Prăjitură cu smântână și arome orientale

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
100 g margarină
3 linguri zahăr pentru diabetici
2 ouă
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță nucșoară măcinată
½ linguriță ghimbir măcinat
250 g făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
1 praf de sare
1 fiolă eseță de rom
150 g smântână degresată (grăsime 12%)
50 g stafide
25 g fistic
câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Cum procedezi:
1. Pui stafidele la înmuiat în apă caldă cu esența de rom. Aprinzi focul la cuptor. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunea de aproximativ 20×25 cm.
2. Freci spumă margarina topită la temperatura camerei cu zahărul. Adaugi treptat aromele, ouăle bătute cu sarea, făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul. La sfârșit încorporezi treptat alunele, stafidele și smântâna și omogenizezi.
Torni compoziția în tavă și coci prăjitura timp de 30-35 de minute, la foc mijlociu. O tai în bucăți după ce s-a răcit.

Doina Tătăranu, București

20 bucăți

Sfat: Pentru ca prăjitura să fie mai aspectuoasă, prepară un sirop din 1 lingură zahăr dietetic și 50 ml apă, unge prăjitura și presară deasupra alunele.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *