Prăjitură cu urdă și caise

Ingrediente
Pentru aluat
  • 200 g unt
  • 250 g făină
  • 5 linguri smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură ulei pentru tavă
Pentru umplutură
  • 400 g urdă
  • 2 ouă
  • 7 linguri zahăr vanilinat
  • ¼ linguriță sare
  • 5-6 caise 
  • 1 lingură griș 
 
Preparare
1. Pentru aluat, amesteci untul moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și făina. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl împarți în două. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma a două dreptunghiuri. 
2. Pentru umplutură, mixezi urda cu ouăle, 5 linguri de zahăr vanilinat și sarea. Speli caisele și le tai în felioare. 
3. Ungi cu ulei și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm. Așezi prima foaie, presari grișul, întinzi umplutura, pui caisele și acoperi cu fâșii late de aluat. 
4. Coci prăjitura 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Fierbinte, o pudrezi cu zahărul vanilinat rămas. O porționezi după ce s-a răcit.
 
Lujza Piroska, Tărlungeni, jud. Brașov
 
20 bucăți
1 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *