Prăjitură Eleonora

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente

Pentru aluat

7 albușuri
200 g zahăr
2 linguri făină
100 g nuci mărunțite
2 linguri ulei

Pentru cremă

7 gălbenușuri
100 g zahăr
3 linguri făină
1 cană lapte
1 lingură cacao
200 g unt sau margarină

Pentru decor

250 g frișcă
100 g ciocolată sau bomboane de ciocolată

Preparare
1. Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul, apoi adaugi făina cernută și nucile mărunțite. Împarți aluatul în jumătate. Tapetezi o tavă de 25×35 cm cu hârtie de copt și o ungi cu ulei. Coci pe rând două foi, timp de 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
2. Pentru cremă, amesteci într-o cratiță făina, cacaua și zahărul și gălbenușurile, apoi torni treptat laptele. Le fierbi la bain-marie, până se îngroașă crema. Freci untul spumă și încorporezi crema rece, lingură cu lingură.
3. Umpli foile cu crema și acoperi prăjitura cu frișcă. O porționezi după ce a stat 2 ore la frigider și o decorezi cu ciocolată.

Eleonora Căpriță, Petroșani, jud. Hunedoara

18 bucăți
3 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *