Prăjitură fină

Prajitura fina_MG_9672

Ingrediente
5 ouă
26 linguri zahăr
10 linguri făină
1 ½ l lapte
300 g biscuiți
200 g margarină sau unt
1 plic nes
5 plicuri zahăr vanilinat
1 lingură zeamă de lămâie

Preparare
1. Mixezi gălbenușurile împreună cu 10 linguri zahăr și 1 cană cu lapte rece, până se dizolvă zahărul. Adaugi făina și amesteci până omogenizezi compoziția.
2. Încălzești restul de lapte, iar după primul clocot, reduci intensitatea focului și torni treptat compoziția cu făină. Fierbi crema la foc mic, mixând până se îngroașă. Iei vasul de pe foc și încorporezi margarina și zahărul vanilinat.
3. Într-o tavă de 25×35 cm, așezi un strat de biscuiți unul lângă altul. Torni crema fierbinte și, după ce s-a mai răcit, acoperi cu restul de biscuiți.
4. Bați albușurile spumă tare, la bain-marie, împreună cu 8 linguri de zahăr. Caramelizezi restul de zahăr până devine un sirop gălbui. Îl torni în fir subțire în bezea și amesteci repede, cu telul, apoi încorporezi nesul dizolvat în zeama de lămâie.
Întinzi bezeaua pe prăjitură și o păstrezi la rece 2 ore.

Gina Nechifor, Râmnicu Sărat, jud. Buzău
30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *