Prăjitură în două culori cu mere

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 ceșcuță ulei
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri  cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță oțet
  • 2 pliculețe de zahăr vanilinat
  • 2 kg mere
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50 g margarină
  • câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu sarea, pui treptat 100 g zahăr și continui să bați până se întărește bezeaua. Freci gălbenușurile cu 50 g zahăr, uleiul, praful de copt stins cu oțet și 1 plic de zahăr vanilinat. Adaugi albușurile bătute spumă, apoi făina în ploaie, amestecând de jos în sus.
2. Împarți compoziția în două și amesteci o parte cu cacaua.
Ungi o tavă de aragaz cu ulei, o tapetezi cu făină și pui compoziția albă, apoi introduci în cuptorul preîncălzit și o coci pe jumătate, aproximativ 20 de minute, la foc mijlociu.
3. Între timp, cureți și razi merele, le călești cu margarina, zahărul rămas și scorțișoara până scade toată zeama.
Scoți tava din cuptor, întinzi repede pasta de mere călite și acoperi cu foaia maro pe care o înțepi din loc în loc cu furculița. Dai din nou prăjitura la cuptor, pentru 30-35 de minute. O pudrezi călduță cu zahăr și o tai în romburi după ce s-a răcit.

Maria Nițu, Brezoi, jud. Vâlcea
30 bucăți
1 oră și 15 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *