Prăjitură în două culori

Prajitura necoapta in 2 culori_MG_7260

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

200 g unt

1 ou

1 gălbenuș

170 g zahăr pudră

2 lingurițe cacao

170 ml lapte

250 g ciocolată de menaj

coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală

2 linguri pesmet fin

 

Preparare

1. Înmoi pesmetul în lapte. Dai ciocolata pe răzătoarea mare. Freci spumă untul

înmuiat la temperatura camerei, cu zahărul pudră și coaja citricelor. Adaugi gălbenușul, oul bătut, apoi pesmetul înmuiat în lapte și omogenizezi. Împarți compoziția în două. În jumătate de compoziție adaugi cacaua cernută și 1/3 din ciocolata rasă.

2. Pe o folie de plastic sau o foaie de celofan, așezi compoziția maro și îi dai o formă dreptunghiulară, iar deasupra întinzi uniform compoziția galbenă și presari ciocolata

rămasă. Învelești prăjitura în folie și o dai la frigider timp de 2 ore.

O scoți din frigider în momentul servirii, îndepărtezi folia și o tai în felii.

Marioara Popescu, București
 
8 porții 
2 h 25 min
 
Sfatul nostru!
Feliile de prăjitură vor avea o formă mai frumoasă dacă pui compozițiile la întărit
într-o tavă de chec tapetată cu folie de plastic. Înainte de a servi prăjitura, o poți decora

cu frișcă și fructe de sezon, vișine din vișinată sau coajă de portocală confiată.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *