Prăjitură Indiana

Prajitura indiana_MG_2242_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
Pentru blat

  • 10 ouă
  • 1 1/2 cană zahăr
  • 1 1/2 cană făină
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri ulei
  • 1 fiolă esență de rom
  • câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă

Pentru sirop

  • 500 ml apă
  • 2 căni zahăr
  • 1 fiolă esență de rom

Pentru glazură și decor

  • 400 g cremă de ciocolată de arahide din comerț
  • 200 g unt sau margarină
  • 100 g ciocolată albă

Preparare
1. Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenușurile, esența de rom, uleiul, făina și cacaua, amestecând de jos în sus. Torni compoziția în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină și coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 30 de minute.
2. Pentru sirop, pui la fiert apa cu zahărul și fierbi siropul timp de 5 minute. Stingi focul și adaugi esența de rom. Cu o lingură, torni uniform siropul, peste blatul copt.
3. Freci spumă untul și îl amesteci cu crema de ciocolată. Întinzi glazura peste blatul însiropat și răcit. Tai prăjitura în pătrate și decorezi fiecare porție cu ciocolată albă.

Ninica Rădescu, Baia de Fier, jud. Gorj

25 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *