Prăjitură marmorată cu struguri

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g margarină
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 400 g făină
  • 800 g struguri albi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură unt pentru tavă
  • 4-5 linguri făină pentru tavă și struguri

Preparare
1. Speli strugurii, alegi boabele de pe ciorchine și le lași la scurs. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci  gălbenușurile cu sarea și zahărul, adaugi treptat laptele, uleiul, aromele, bicarbonatul stins cu oțet și făina cernută. Bați spumă albușurile și le încorporezi în aluat amestecând de jos în sus. Împarți compoziția în 2 și amesteci cacaua în jumătate din ea.
2. Într-o tavă cu dimensiunile 30×40 cm unsă cu unt și tapetată cu făină torni compoziția maro, deasupra pe cea albă și le amesteci ușor pe verticală folosind o furculiță. Pui deasupra boabele de struguri trecute prin făină.
3. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la foc iute timp de 10 minute, apoi reduci intensitatea focului la jumătate și continui coacerea timp de 20 de minute. Porționezi prăjitura când s-a răcit.

Narcisa Vlad, Buzău

24 bucăți
50 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *