Prăjitură rapidă cu mere

Ingrediente

  • 7 ouă
  • 20 linguri zahăr
  • 14 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esență de rom
  • făină cât cuprinde
  • 200 g nuci
  • 15-20 mere
  • 1 lingură scorțișoară
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1. Pui nucile la prăjit în cuptor, timp de 10-15 minute. Le lași la răcit și le tai mărunt. Cureți merele de coajă, le dai pe răzătoarea mare și le călești la foc mic cu 6 linguri de zahăr, amestecând cu o lingură de lemn. La sfârșit, adaugi scorțișoara și omogenizezi.
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile, adaugi lingură cu lingură zahărul rămas și bați în continuare până se întărește bezeaua. Freci gălbenușurile cu sarea și uleiul, turnat câte puțin, ca la maioneză. Încorporezi treptat albușurile bătute, amestecând de jos în sus, apoi esența de rom, praful de copt și făină cât cuprinde pentru un aluat moale, care să poată fi turnat.
Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×40 cm. Torni jumătate din compoziție, întinzi merele răcite, presari nucile și acoperi cu restul de compoziție. Coci prăjitura timp de 35-40 de minute, la foc mic spre mijlociu.

Elena Pîrvu, Băicoi, jud. Prahova

24 porții
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *