Prăjitură Toni

Ingrediente
  • 200-300 g biscuiți graham sau cu vanilie
  • 1 lingură cacao
  • 200 g unt 
  • 375 g brânză dulce degresată
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă 
  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 8 linguri făină sau amidon
  • 50 g ciocolată sau 2 lingurițe nes
Pentru decor
  • 100 g ciocolată albă sau 50 g frișcă
 
Preparare
1. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o formă detașabilă de tort. Pisezi biscuiții și îi amesteci cu cacaua și untul moale. Rezultă o pastă pe care o folosești pentru a tapeta baza formei. 
2. Mixezi brânza cu zahărul, ouăle, gălbenușurile, făina și frișca. Colorezi ½ din cremă cu nes dizolvat în apă sau cu ciocolată. 
3. Peste blatul de biscuiți torni crema albă, apoi pe cea maro. Coci prăjitura timp de 50-55 minute la foc mic spre mijlociu, în cuptorul preîncălzit. Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă umplutura este coaptă în mijloc. 
4. După ce prăjitura s-a răcit complet în tavă, o scoți pe un platou și o glazurezi fie cu ciocolată topită la bain-marie, fie cu frișcă. 
 
Iulia Albert, Iași
 
16 porții
1 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *