Prăjitură în trei straturi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
1 plic praf de copt
1 lingură ulei pentru tavă

Pentru crema 1
300 g biscuiți cu vanilie
200 g nuci
3-4 linguri cacao
1 l lapte

Pentru crema 2
2 lămâi
100 g unt
2 plicuri zahăr vanilinat
1 cană zahăr pudră

Preparare
1. Pentru a doza ingredientele, folosești o cană de 250 ml. Bați albușurile spumă cu zahărul până se dizolvă, apoi adaugi treptat gălbenușurile, făina și praful de copt și omogenizezi. Ungi ulei o tavă de 30×35 cm, torni uniform compoziția și coci blatul la foc mediu, ½ oră.
2. Pentru crema 1, dai biscuiții prin mașina de tocat carne și macini fin nucile. Fierbi laptele, cacaua și zahărul până se dizolvă, apoi stingi focul, adaugi biscuiții și cacaua și omogenizezi pasta. Ungi blatul rece cu această cremă caldă.
3. Pentru crema 2, speli lămâile și le dai prin mașina de tocat împreună cu untul. Adaugi zahărul și zahărul vanilinat și omogenizezi. Când prima cremă s-a răcit, o întinzi pe cea de-a doua și introduci prăjitura în frigider. După ½ oră, o porționezi și o servești.

Mădălina Georgiana Zaharia, Brăila

30 bucăți
1 h 50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *