Prune conservate cu aspirină

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
1 kg prune
300 g zahăr
1 ½ tabletă aspirină

Cum procedezi:
1. Alegi prune coapte, sănătoase, care se curăță ușor de sâmburi. Speli fructele, le crestezi și le îndepărtezi sâmburii. Zdrobești aspirina și presari praful peste fructe. Acoperi vasul și amesteci ușor, prin răsturnare, de 2-3 ori. Adaugi zahărul și lași fructele pentru 2-3 ore, într-un vas smălțuit, ca să-și lase zeamă.
2. Pui vasul pe foc pentru câteva minute, până când fructele se înmoaie și siropul se înfierbântă. Cu o lingură, așezi fructele și siropul în borcane mici, pe care le închizi ermetic.
Iarna, folosești prunele astfel conservate la prepararea găluștelor, iar în combinație cu miez de nucă prăjit vei obține un desert delicios.

Dănuța Straton, sat Rătești, jud. Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *