Prune conservate

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg prune proaspete bine coapte
200 g zahăr

Cum procedezi:
1. Speli prunele, le lași să se scurgă și le cureți de sâmburi. Le așezi în borcane de 400 ml. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr și legi borcanele cu celofan dublu sau le capsezi.
2. Așezi borcanele într-o cratiță, pe un șervet de bucătărie, iar între ele pui ziare, ca să nu se atingă. Torni apă caldă până la nivelul conținutului borcanelor, așezi peste celofan un tifon sau un șervet umed și fierbi borcanele timp de 30 de minute.
3. Le depozitezi în cămară după ce s-au răcit în baia cu apă și le folosești iarna, la prepararea prăjiturilor sau găluștelor, după ce le-ai scurs în prealabil.

Ioana Sănducu, Tulcea



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *