Pui ca la bunica

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 1 ceapă
  • 10 ardei grași
  • 5-6 roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare
  • condimente

Preparare
1. Speli puiul și îl tai în bucăți. Cureți ceapa și o tai solzișori. Speli, cureți și tai în fâșii ardeii. Opărești roșiile, le decojești și le tai în felii.
2. Înăbuși carnea într-o cratiță cu ulei încins și o scoți pe o farfurie. În uleiul rămas, călești puțin ceapa și ardeii, pui roșiile și făina dizolvată în 2-3 linguri de apă rece și le lași să scadă împreună, la foc mijlociu.
3. Cureți usturoiul, îl zdrobești cu puțină sare și îl amesteci cu ½ cană de apă. Într-un vas termorezistent, așezi legumele și bucățile de pui deasupra. Stropești cu mujdei, presari sare și condimente după gust și dai vasul la cuptor pentru 15 minute. Servești mâncarea la masă presărată cu verdeață fin tocată.

Victorița Diaconescu, Craiova, jud. Dolj

Sfatul nostru: Înainte de a înăbuși bucățile de pui în ulei, condimentează-le cu cimbru și boia.

6 porții
45 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *