Pui cerchez

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 căței de usturoi
  • 250 g miez de nucă
  • 200 g pâine veche
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 vârf de cuțit boia sau piper roșu
  • sare

Preparare
1. Alegi un pui de mărime medie, pe care îl speli și îl fierbi la foc mic, timp de 30 de minute, în apă cu puțină sare. Scurgi puiul fiert și îl lași să se răcească.
2. Mărunțești în blender miezul de pâine, ¾ din cantitatea de nucă și usturoiul, în prealabil curățat. Ridici capacul blenderului, stropești amestecul cu 2 pahare supă rece în care a fiert puiul și mixezi din nou.
3. Cureți puiul de piele și oase. Desfaci în fâșii carnea rămasă. În uleiul de măsline ușor încins, amesteci boiaua iute sau piperul roșu.
4. Așezi pe un platou pasta obținută în blender, iar deasupra aranjezi fâșiile de carne și presari nucă măcinată. Torni uniform sosul peste preparat, în mici adâncituri pe care le faci cu muchia furculiței.

Mihaela Natalia Dena, Câmpulung-Muscel, jud. Argeș

6 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *