Pui cu lămâie și cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 pui de aproximativ 1 ½ kg
500 g cartofi
100 ml ulei de măsline
3 lămâi
2 legături ceapă verde
sare
boia
cimbru
piper

Preparare
1. Într-un castron mare, amesteci zeama unei lămâi cu 50 ml ulei, puțină sare și condimente după gust. Speli puiul, îl pui în castron și îl stropești cu amestecul, apoi învelești castronul cu folie și lași puiul să se fezandeze până a doua zi.
2. Decojești și speli cartofii și ceapa. Tai cartofii și ceapa în sferturi. Așezi în tavă puiul și îl stropești cu amestecul în care s-a macerat. Introduci în interiorul puiului o lămâie înțepată din loc în loc cu furculița. De jur împrejur pui legumele, presari sare și condimente după gust și le stropești cu uleiul rămas.
3. Introduci tava în cuptor pentru 1 oră, timp în care ai grijă să mai torni în tavă apă, să stropești legumele și puiul cu sosul format și să le întorci.
Cu 10 minute înainte de a scoate puiul, îl stropești cu zeama lămâii rămase și presari totul cu boia.

Ileana Ursache, Focuri, jud. Iași

8 porții
9 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *