Pui cu porumb

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 pui de 1,5 kg
2 cepe
8 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
450 g boabe de porumb congelate
1 linguriță zahăr
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli puiul și îl porționezi. Cureți ceapa și o tai mărunt.
2. Înăbuși bucățile de carne în ulei, întorcându-le pe ambele părți, apoi le scoți pe o farfurie.
3. Înăbuși ceapa în uleiul rămas. Când a devenit lucioasă, stingi cu pasta de tomate diluată cu 300 ml apă și lași sosul să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute.
4. Pasezi sosul. Fierbi bucățile de carne în sos timp de 20 de minute. Adaugi porumbul congelat. Lași carnea să mai fiarbă împreună cu porumbul, timp de 10 minute.
5. La sfârșit, adaugi zahărul și făina dizolvată în 3 linguri cu apă rece. Sărezi și condimentezi mâncarea după gust și lași să mai dea în câteva clocote. Când aduci la masă porțiile, le presari cu pătrunjel tocat fin.

8 porții
Timp de preparare: 55 de minute

Corina Maria David, Vălenii de Munte, jud. Prahova

Sfaturile noastre: Dacă folosești porumb din conservă, scurge-i bine zeama și nu îl lăsa la fiert decât pentru câteva clocote. Curry sau nucșoara pot asezona cel mai bine acest preparat.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *