Pui cu smântână

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de
1,5 kg piept de pui
50 g făină sau amidon
200 ml lapte
100 g unt
500 g smântână
1 legătură pătrunjel
1 linguriță condiment din legume
piper

Cum procedezi
1. Dizolvi făina în lapte și o pui la fiert la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească. După 10 minute pui 50 g unt și smântâna și lași să mai dea într-un clocot.
2. Speli pieptul de pui și îl porționezi în cuburi, pe care le presari cu piper și condiment din legume. Înăbuși bucățile de carne în untul rămas, picurând din când în când câte puțină apă.
3. Când carnea este bine pătrunsă, torni sosul peste carnea de pui și presari pătrunjelul tocat fin.

10 porții
45 min

Niculina Neaga, Valea Mare, jud. Olt

Sfatul nostru: Mâncărica de pui cu smântână este delicioasă cu mămăliguță caldă alături.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *