Pui cu șofran și mazăre

Pui cu sofran si mazare_MG_1234_Ingrediente

  • 1 pui tăiat în bucăți
  • 800 g cartofi
  • 400 g mazăre congelată
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță șofran pulbere
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă, timp de 20 de minute, în apă ușor sărată, apoi îi scurgi, îi cureți de coajă și îi tai rondele.
2. Speli bucățile de pui și le înăbuși cu uleiul și puțină apă. După 10 minute adaugi mazărea și chimenul și mai lași pe foc încă 15 minute. Din când în când torni câte puțină apă, iar spre sfârșit presari șofranul, sărezi și condimentezi după gust. Șofranul dă o culoare apetisantă bucăților de carne și o aromă plăcută.
Servești puiul cu mazăre alături de cartofii fierți și salată proaspăt preparată.

Elena Marica Toma, sat Mihai Vodă, Bolintin Deal, jud. Giurgiu

6 porții
45 min

Sfatul nostru:
Noi am adăugat preparatului ½ linguriță de mărar uscat mărunțit, iar la sfârșit am îngroșat sosul cu 1 linguriță de amidon dizolvat în apă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *