Pui cu sos alb și conopidă

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 pui de aproximativ 1 kg
1 conopidă
1 ceapă
1 lingură făină
100 g smântână
150 ml ulei
2 linguri unt sau margarină
sare

Cum procedezi:
1. Speli puiul, îl porționezi și îl presari cu sare. Cureți, speli și tai mărunt sau razi mare ceapa. Desfaci conopida în buchețele.
2. Fierbi conopida în apă cu sare, timp de 10 minute. Înăbuși bucățile de pui și ceapa cu ulei și apă, apoi adaugi conopida scursă și le lași să fiarbă împreună, timp de 10 minute.
3. Separat, prepari un sos alb: topești untul la foc mic și călești puțin făina, apoi torni treptat 200 ml apă fierbinte în care a fiert conopida, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbi sosul la foc mic, timp de 10 minute, apoi stingi focul. Adaugi smântâna și sare după gust și omogenizezi sosul, care nu trebuie să fie prea gros.

8 porții
Timp de preparare: 45 de minute

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *