Pui cu sos de hrean

Piept de pui cu smantana si hrean_MG_9201_Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe
  • 400 g smântână
  • 2 rădăcini de hrean
  • cimbru
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl pui la fiert în apă rece cu sare. Îndepărtezi spuma care se formează, apoi adaugi ceapa, în prealabil curățată. Le fierbi împreună 25 de minute.
2. Scoți carnea, o cureți de piele și oase, o tai în felioare subțiri și o păstrezi la cald până pregătești sosul. Razi fin rădăcinile de hrean și le amesteci cu smântâna. Sărezi și condimentezi sosul după gust.
3. Aduci la masă feliile de carne calde, împreună cu sosul, iar pentru un plus de culoare, le presari cu verdeață și boia.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

6 porții
40 min

Sfatul nostru:
În sezonul rece, hreanul este bine venit la orice masă, cunoscute fiind efectele lui benefice asupra căilor respiratorii superioare, dar și asupra digestiei lente. Sosul cu hrean poate asezona la fel de bine și alte tipuri de carne.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *