Pui cu sos de migdale

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură făină
  • 200 ml vin alb
  • 1 cub concentrat de supă
  • 1 linguriță praf de șofran
  • 1 linguriță nucșoară rasă
  • 1 foaie de dafin
  • 60 g migdale măcinate
  • 2 ouă
  • ½ lămâie
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli pulpe de pui și le usuci cu ajutorul unui șervet curat. Le înăbuși în ulei, având grijă să le rumenești pe ambele părți. Separat, pui la fiert ouăle, în apă sărată.
2. Dizolvi cubul de supă în 250 ml apă fierbinte. Cureți și toci mărunt ceapa și usturoiul. Le adaugi în cratiță, presari făina, amesteci energic, apoi stingi cu vinul și supa concentrată. Condimentezi cu nucșoara, șofranul, foaia de dafin, sare și piper după gust și lași carnea să fiarbă acoperit, la foc mic, timp de 30 de minute. Din când în când, ridici capacul și amesteci.
3. Scurgi sosul și îl strecori, iar carnea o păstrezi la cald. Amesteci sosul cu migdalele și un gălbenuș fiert și zdrobit. Îl pui pe foc pentru încă 3-4 minute.
4. Așezi copanele pe un platou, le stropești cu sos și presari deasupra gălbenușul rămas, sfărâmat. Decorezi porțiile cu felii subțiri de lămâie. Le poți servi cu  garnitură de orez.

Aneta Ionășchița, Plenița, jud. Dolj
4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *