Pui cu sos de soia și rodii

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
2 piepți de pui dezosați
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 cepe roșii
sare
piper
ulei de măsline
2 linguri sos de soia
1 lingură sos de rodii
1 linguriță rădăcină de ghimbir, proaspăt dată pe răzătoarea mică

Preparare:
1. Se taie cuburi carnea de pui și se așază pe o farfurie, cu sare, piper și ulei de măsline. Se amestecă puțin și se lasă să se marineze cel puțin o oră.
2. Se curăță legumele; 
se taie ceapa solzișori și ardeiul gras julienne.
3. Se încing într-o tigaie 
2 linguri de ulei de măsline și se călesc ceapa și pieptul de pui, amestecând 
continuu.
4. Se adaugă fâșii de ardei gras, sos de soia, sos de rodii și ghimbir răzuit, amestecând în continuare. Se acoperă vasul cu un capac și se fierbe 
înăbușit.
Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *