Pui cu sos de struguri

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
500 g piept de pui
25 g unt
3 linguri vin alb sec
1 lingură rasă cimbru
sare
piper

Pentru sos
1 lingură zahăr
2 linguri vin alb sec
20 g unt
1 lingură amidon
200 ml supă de pui
1 cană boabe de struguri

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl tai în jumătate. Încălzești cuptorul la foc mediu. Pui într-o tavă untul topit, vinul, cimbru, puiul frecat cu sare și piper. Lași carnea în cuptor timp de 30 de minute, pentru a se rumeni frumos. La fiecare 10 minute, stropești carnea cu sosul format.
2. Pentru sos, scurgi untul într-o tigaie aflată pe foc mediu, presari amidonul, amesteci energic, apoi torni treptat vinul și supa caldă, omogenizând după fiecare adăugare. Pui strugurii și lași să mai fiarbă 5 minute.
3. Torni sosul cald peste pieptul de pui și servești preparatul imediat.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

2 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *