Pui cu sos indian

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
½ pui de dimensiune mijlocie
1 lingură ulei
1 linguriță curry
25 g unt
1 rădăcină de pătrunjel
2 cepe
1 crenguță de cimbru
1 foaie de dafin
câteva frunze de țelină
1 linguriță făină
sare
boia iute
1 cuișor pisat
1 cană supă de carne

Preparare
1. Speli puiul, îl ungi cu ulei și îl presari cu curry. Îl coci la foc mediu, într-o tavă cu puțină apă, timp de 45-50 de minute. În acest interval, stropești la fiecare 10 minute puiul cu sosul care se formează în tavă. Dacă mai e nevoie, adaugi în tavă apă.
2. Pentru sos, cureți și speli legumele. Tai ceapa în solzișori fini, iar rădăcina de pătrunjel în rondele subțiri. Călești puțin ceapa în untul încins, iar după ce a devenit transparentă, presari făina și amesteci energic. Torni treptat supa fierbinte și pui la fiert pătrunjelul împreună cu foile de dafin și frunzele de cimbru fin măcinate, precum și cu frunzele de țelină. Lași să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute, amestecând periodic. La sfârșit, adaugi praful de cuișoare, sare și boia după gust.
3. Servești puiul fript alături de sosul fierbinte.

Sfatul meu
Asezonează cu acest sos și ouăle sau carnea de oaie.

Elena Netcu, București
4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *