Pui cu sos iute

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de
4 copănele de pui
3 linguri ulei
1 linguriță boia dulce
2 căței de usturoi
2 ardei iuți
2 legături pătrunjel
3 linguri zeamă de lămâie
1 vârf de cuțit semințe de chimen
piper
sare

Cum procedezi
1. Speli copanele și le usuci cu un șervet curat. Amesteci 2 linguri ulei cu boiaua, sare și piper după gust. Așezi copanele într-o tavă și le ungi cu amestecul obținut. Le dai la cuptor pentru 45 de minute, având grijă să le stropești din când în când cu sosul din tavă.
2. Între timp, cureți usturoiul și ardeii. Tai mărunt ardeii. Zdrobești usturoiul în piuliță. Amesteci usturoiul cu uleiul rămas, zeama de lămâie, 4 linguri cu apă, ardeii, pătrunjelul tocat fin și chimenul.
3. Scoți copănelele din cuptor, le lași să se răcorească până la temperatura la care pot fi consumate, apoi le pui în farfurii și torni sosul peste ele. Le servești cu orice garnitură de legume.

4 porții
45 min

Ionela Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *