Pui cu stafide și caise

Pui cu caise si stafide_IMG_9012

Ingrediente
4 pulpe de pui
1 ceapă
2 linguri rase amidon
450 ml supă
1 portocală mare
12 caise deshidratate
30 stafide
1 linguriță rasă curry
3 linguri ulei
piper
sare

Preparare
1. Speli pulpele și le crestezi din loc în loc, pentru a se pătrunde mai bine. Cureți ceapa, o toci mărunt și o înăbuși în ulei și puțină apă. Tai caisele în cubulețe și le adaugi în cratiță împreună cu stafidele și curry. Întorci pulpele pe ambele părți, stingi cu 250 ml supă și le lași să se înăbușe acoperit, până scade sosul.
2. Când carnea s-a înmuiat, torni zeama de portocală și restul de supă rece, în care ai dizolvat amidonul. Sărezi și condimentezi preparatul și îl introduci în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 15 minute.
3. Servești carnea împreună cu fructele și cu garnitură de orez.

Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *