Pui cu țelină și ciuperci

Ingrediente

  • 1 pui (de aproximativ 1 kg)
  • 2 țeline mijlocii
  • 250 g ciuperci albe
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri unt
  • 150 ml ulei
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g smântână
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • condimente (piper, busuioc, rozmarin)

Preparare
1. Cureți rădăcinile de țelină, le speli și le tai în sferturi. Cureți prazul, îl tai în bucăți și îl opărești. Speli în mai multe ape ciupercile curățate și tăiate în felii, apoi le opărești.
2. Umpli puiul, în prealabil curățat și spălat, cu 2 bucăți de țelină și puțin unt. Îl înăbuși în ulei și puțină apă, întorcându-l pe toate părțile. Scoți puiul înăbușit pe o farfurie și îl porționezi. Înăbuși în același ulei legumele, adăugând treptat o ceașcă de apă fierbinte. Când legumele sunt fierte, adaugi bucățile de pui, o cană cu apă, sare și condimente după gust și le fierbi până scade sosul.
3. Separat amesteci gălbenușurile cu smântâna și 5-6 linguri sos fierbinte din cratiță. Servești la masă puiul cu legumele stropite cu sos, cu mărar fin tocat deasupra.

Dorica Chiribuță, sat Cișmea, com. Răchiți, jud. Botoșani

6 porții
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *