Pui cu varză și semințe de mărar

Ingrediente

  • 2 piepți de pui
  • 1 varză dulce mică
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 200 g iaurt
  • 1 linguriță semințe de mărar
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 5 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • boia de ardei iute și dulce
  • sare
  • piper

Preparare
1. speli pieptul de pui și ungi fiecare bucată cu 1 lingură de ulei. Ca să se pătrundă mai repede, poți să crestezi carnea din loc în loc. Presari boia, piper și sare și introduci pieptul de pui în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40-45 de minute.
2. Cureți varza de cotoare și nervurile mai groase. Decojești morcovul și ceapa. Tai fideluță sau o razi. Toci mărunt ceapa, iar morcovul îl razi fin. Călești varza în uleiul rămas, împreună cu morcovul și ceapa, apoi stingi cu apă și pui semințele de mărar, care îi vor da o aromă specială. Continui fierberea la foc mediu, până când se înmoaie, apoi adaugi boiaua, vinul, pasta de tomate, sare și piper după gust.
3. La sfârșit, pui mărarul fin tocat și iaurtul și amesteci. Servești varza împreună cu pieptul de pasăre.

Adriana-Liliana Hvir, Iași

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *