Pui cu verdețuri de primăvară

Ingrediente
  • 300 g copănele de pui
  • 300 g piept de pui
  • câte 200 g untișor, ștevie, spanac și măcriș
  • câte 2 legături ceapă și usturoi verde
  • 1 legătură mărar și pătrunjel
  • 1 lingură bulion sau 2-3 roșii 
  • 1 lămâie
  • 100 ml ulei
  • sare

Preparare
1. Speli copănelele și pieptul de pui și le fierbi timp de 25 de minute, în apă ușor sărată. Le scurgi și le cureți de pielițe și oase, apoi tai carnea în fâșii. 
2. Cureți, speli și opărești pe rând spanacul, măcrișul, untișorul și ștevia. Le scurgi și le tai nu prea mărunt. 
3. Cureți ceapa și usturoiul și le tai mărunt. 
4. Călești puțin în ulei, la foc mic, fâșiile de carne, ceapa și usturoiul, amestecând ca să se rumenească pe toate părțile. Adaugi verdețurile și puțină apă, acoperi parțial vasul și lași să se înăbușe timp de 10 minute. 
Din când în când ridici capacul, amesteci și torni câte puțină apă. 
5. La sfârșit adaugi bulionul dizolvat în 50 ml zeamă în care a fiert spanacul, sărezi mâncarea în funcție de indicațiile medicului și presari mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. După 2-3 clocote, stingi focul și acrești mâncarea după gust, cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. 

Gabriela Constantinov, București
7 porții
1 h 10 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *