Pui dulce-picant

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

3 portii; 480 kcal; 45 min

Ingrediente
1 piept de pui
turmeric sau curry
2 cepe roșii, 100 g baby corn
100 g mazăre nouă
100 g ananas
4 ardei grași mici, 
de preferință roșii
2 linguri ulei
2 linguri sos chili

Preparare
1. Cureți pieptul de pui de oase și piele. Speli carnea, o lași să se scurgă și o tai în cubulețe de 2 cm.
2. Cureți și speli ceapa și ardeii. Tai mărunt ceapa și ardeii, iar ananasul în cuburi.
3. Încingi într-o tigaie wok uleiul și călești cubulețele de carne de pasăre pe care, în prealabil, le-ai presărat cu turmeric sau curry.
4. Când carnea s-a pătruns, adaugi mazărea și stingi cu apă fierbinte cât să acopere ingredientele.
5. Le fierbi împreună timp de 5 minute, după care pui ananasul și boabele de porumb scurse. După alte 3-4 minute de fierbere, adaugi sosul chili și amesteci. Servești mâncarea după ce s-a mai răcorit 5-10 minute.
Maria Pomarlă, Pescăreasa, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *